Healing er noget alle kan

Healing

Healing bliver ofte opfattet som noget meget mystisk og spirituelt hokus pokus.

Jeg mødte engang en dame som var Kranio Sakral Terapuet (igen et meget diskuteret område), men hun sagde at alle kunne heale.

Healing er noget alle kanDen Hawaianske Hooponopono tanke lægger op til at du kan heale dig selv, alle andre og faktisk hele verden med dine tanker.

Det gør du ved at integrere 4 simple ideer i dit liv, dem kan du læse mere om her

Der er mange forskellige ideer og teknikker indenfor healing og der er endnu ikke noget endegyldigt videnskabeligt bevis for at det virker, men behøver der egentlig overhovedet være det? Altså et videnskabeligt bevis?

Hvis vi lægger hele vores dømmekraft over til videnskaben, så tillægger vi jo faktisk videnskaben at vide alt og er det ikke bare en lille smule arrogant?

Hvis vi lige kigger på ordet videnskab, så handler det vel om at skabe viden, at undersøge ting og blive klogere på den ting, f.eks. healing, men tænk nu hvis vi har bare endnu ikke har lært at fortså hvordan vi skal måle effekten af healing, betyder det så at healing ikke virker? Eller betyder det at vi ikke har udviklet os nok endnu, jeg kunne sagtens forestille mig det sidste, der er så uffatteligt meget vi mennesker ikke forstår, men vores arrogance og selvhøjtidelighed bremser os i en videre udvikling, vi skal nok nå derhen, men det ville bare gå så uendeligt meget hurtigere, hvis vi turde være åbne og erkende at vi bare ikke ved eller forstår alt hvad der foregår i universet.

Hvad kan man så heale?

Det er nok igen forskelligt hvad forskellige healere vil kaste sig ud i, nogen vil mene at der er grænser for hvad der kan heales, nogen vil mene man kan heale alt.

Er healing bare Placebo effekten?

Det kunne det faktisk godt være.

Vi ved jo at Placebo effekten er virkeligt effektfuld, både i fysisk og psykisk sammenhæng, du kan læse mere om Placebo effekten i lægelig og videnskabelig sammenhæng her http://videnskab.dk/krop-sundhed/placebo-effekt-laegens-ord-aendrer-virkningen-af-medicinen

Men lad os sige at en healer virker meget troværdig på dig, og han healer på dit udslæt, han fortæller dig måske at udslættet er en reaktion på en sorg du ikke har fået bearbejdet og når du tænker godt efter kan du godt komme i tanke om dengang din hund blev kørt over og ingen tog sig ret meget af det. Du føler han har ramt plet, så han må jo vide hvad han snakker om.

Du kommer tilbage til healeren nogle gange og dit udslæt bliver faktisk bedre og bedre.

Måske har healeren ret, måske bryder din krop ud i et udslæt fordi der er noget du ikke har fået bearbejdet rigtigt, måske har han healet det i dig der var grunden til udslættet.

Det kan også være at du selv har fået udslættet til at forsvinde fordi din underbevidsthed er blevet overbevist om healerens ægthed, og det kan vi vel godt kalde Placebo effekten.

Det kan også være at udslættet var gået væk af sig selv uden nogen form for behandling.

Det er den slags ting vi ikke kan finde ud af på nuværende tidspunkt, vi aner jo reelt ikke hvorfor udslættet forsvandt, er det vigtigt? Egentlig ikke i denne sammenhæng, det er der er vigtigt er at blive klogere og blive ved med forfine vores analysering muligheder.

I øvrigt bør man nok ikke sige “bare” Placebo effekten, den findes og den er noget af det fineste i vores verden hvis du spørg mig!

En tanke om “Healing”

  1. Hvis din hustru tvang dig til at ga til healing eller pa en eller anden made forsogte at omvende dig, skulle du selvfolgelig skynde dig at sp?nde hanen pa din revolver. Men det er jo ikke sagen. Tv?rtimod foreslar du, at du opfordrer hende til at gore det, du selv ville gore altsa sige nej til healing men hvis du gjorde det, ville du opildne til en kedsommelig ensliggorelse af jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *