indsgit i Ho'oponopono

Indsigt i Ho’oponopono

Ho’oponopono kan praktiseres ved at følge disse 4 simple ting:

(Du kan læse de mere grundliggende tanker om HO’OPONOPONO her)

1: Anger – UNDSKYLD

Hele denne del kræver at du accepterer at alting er opstået som en effekt af dine tanker.

Det er svært og i den moderne vestlige verden søger vi ofte at lægge ansvaret og skylden fra os.

Hvis du vælger at prøve HO’OPONOPONO vil du nok opleve en tilbagevendende modstand mod, at tage ansvaret og skylden på dine skuldre, især for ting der normalt ville høre til uden for dig og uden for din påvirkning. Derfor kan det være en god ide at starte med at arbejde med ting der sker for dig selv, eller inde i dig selv, det kan f.eks. være overvægt, angst eller andre ting du ved hører til hos dig. Beslut dig for en ting og sig undskyld, det er det hele i dette første skridt sig UNDSKYLD, nogle mener at det virker bedre hvis du siger:

“Jeg ved jeg er ansvarlig for f.eks. overvægten i mit liv og jeg føler anger for at noget i min bevidsthed har været skyld i det”

Du behøver ikke sige det højt, du kan bare sige det for sig selv, inde i dig selv.

Jeg skal ærligt indrømme, at det virker meget fjernt og faktisk helt forkert, for mig, at tage skyld på sig på den måde, men jeg er da villig til at give HO’OPONOPONO et skud, for at se om der er noget at hente her. Jeg vil løbende opdatere siden her med info om hvad jeg oplever med det.

2: Bed om tilgivelse – TILGIV MIG

tilgivelseBed om tilgivelse igen og igen, husk på emnet fra det forgående afsnit og bed om tilgivelse. Du skal ikke tænke så meget over hvem det er du beder om tilgivelse, du skal bare mene det.

3: Taknemmelighed – TAK

Sig TAK!

Hvis vi tager angst som eksempel, kan du takke din hjerne for at passe godt på dig, tak dine tanker for at advare din krop i rigelig god tid og tak din krop for at reagere på det din hjerne fortæller den.

Det er stadig ligegyldigt hvem eller hvad du takker, bare bliv ved med at sige tak!

4: Kærlighed – JEG ELSKER DIG

Sig “Jeg elsker dig!”

Jeg elsker digDer findes ikke noget stærkere end kærligheden, sig “Jeg elsker dig” til din krop, din hjerne, dine tanker, dine reaktioner, din mad, luften du indånder osv osv.

Men det, mærk det, elsk!

2 tanker om “Indsigt i Ho’oponopono”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *